5 Ağustos 2012 Pazar

LinkedIn Premium Hesap Nedir ve Ne İşe Yarar? Yararları Gerekleri?

LinkedIn'de premium hesaplarla ilgili sanırım hala bir çoğumuzun kafasında sorular var. Premium hesap alınca ne farkını göreceğim, verdiğim paraya değer bir hizmet alacak mıyım? Beklentilerimi karşılayacak mı? Ben dahil bir çok insanın kafasında bu soru olduğunu düşünerek premium hesap kullanıcılarına 4 adet soru yönelttim, bu sorular;
1-) Linkedin'de premium hesaba geçerken nasıl bir beklentiniz vardı ve o beklentiniz gerçekleşti mi?
2-) Size kattığı artı değerler oldu mu?
3-) Basic üye iken premium üye olduğunuzda bariz farklılıklar yaşadınız mı?
4-) Premium hesap kullanımını tavsiye eder misiniz? Neden?
Herkesten geri dönüş alamasam da bizi yönlendirebilecek küçük bir anket sonucuna ulaşmış oldum diyebilirim. Aldığım cevaplara göre şık şık cevaplandıracağım.
Cevaplar : 1-) Genel beklenti daha görünür olmak, şirket yöneticileri ve iş bağlantıları kurarken inMail özelliği ile kesin cevap alabilmek. Bağlantıda olmadığın kişilere mesaj atabilmek veya onlardan mesajlar alabilmek. Eğer bu özellikler için gerçekten vakit ayırıp uğraşabileceğinizi düşünüyorsanız, premium hesap size yardımcı olacaktır fakat başlı başına premium hesabınız var diye kimse size gelmez.
2-) Artı değerler katabilmesi için kişinin aldığı hesabın özelliklerine göre insanlarla etkileşime geçmesi gerekiyor. Ama durum sektörel olarak değişebiliyor; bir avukatın bir işine yaramazken proje yönetimi ile uğraşan bir kişinin bağlantı artırmasını sağlayabiliyor. Bağlantı derken LinkedIn'de ki bağlantı sayısı değil, real olarak bağlantıya geçtiği insanlar artıyor.
3-) Basic üye ile premium üye arasında sorulara en çok verilen cevap görünürlüğün artması yönünde oldu. Bu konu en büyük farkı yaşatmıştır. Onun haricinde inMail özelliğinin garantili yanıt sistemi basic ile premium arasındaki en bariz farklılıktır.
4-) Premium hesap üyeliği tavsiye edilmekte, fakat dediğimiz gibi orada premium hesap logosunun olması size bir şey kazandıramayacaktır. Sizin kendi çalışmalarınız kazandıracaktır. Vaktimi buna harcayabilirim diyorsanız premium hesap edinin, vaktim yok diyorsanız premium bir hesaba gerek bile yok.
Premium hesap ile ilgili olarak soruları bana gelen cevapların ışığında harmanlayarak vermeye çalıştım. Premium bir hesapta verdiğimiz bilgilerin dışında bu premium hesap veya LinkedIn gibi bir sosyal ağın size yararı olmasında sizin sektörünüzün size ne kattığı veya sektörünüzün internet üzerinden etkileşime hazır olması veya iş bağlaması gibi bir çok kriteri aşmış olması gerekiyor. Peki bunların haricinde LinkedIn'i kendi tabirimizle biraz inceleyelim mi? LinkedIn'e niçin gireriz, ne bekleriz, bize ne katar? LinkedIn  bir facebook gibi ya da twitter gibi arkadaş bulmanızı değil de, daha çok profesyonel anlamda insanlarla tanışmanızı ve iş bağlantıları yapmanızı sağlayan ve belirli bir noktaya yoğunlaşmış profesyonel sosyal bir ağdır. Burada sadece profesyonel insanlarla bağlantıya geçmez aynı anda kurumsal bir çok şirkette neler olup bittiğini de takip edebilir, yine o şirketlerin yayınladığı iş ilanlarına başvurabilir ve iş arama pozisyonunuzu ayarlayabilirsiniz. Nasıl girileceğini ve kayıtla ilgili maddeleri internette her yerde bulabileceğiniz için o tarz basit bilgilere burada yer vermiyorum. Merak ettiğiniz veya sormak istediğiniz bir şeyler olduğunda;
Linkedin: Hasan Hüseyin ULUÇAY
twitter: Hüseyin ULUÇAY adreslerinden bağlantıya geçebilirsiniz.

Sorularımın cevabını kendi üslupları ile veren ve yardımcı olan Fatih Yaldız, Ender Bozkurt, Canan Özkal,  Emir Turan, Tunç Uzcan, Gülbin Çoruh, Leman Özkan, Ekin Nazım Kaya, Sabanur Kıraç, Kurter Kurt, Köksal Abdurrahmanoğlu'na teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgili arkadaşlar yazılarımı bundan sonra biraz daha profesyonel olarak yazmak için, kendi adıma açtığım www.huseyinulucay.com üzerindeki blogumda yazmaya karar verdim.

Buradaki yazılarımı orada bulabilir ve yeni yazılarımı oradan takip edebilirsiniz. Gösterdiğiniz ilgi için ayrıca teşekkür ederim.

2 yorum: