1 Kasım 2017 Çarşamba

Bir Erkek Nasıl Marka Olur?

Bu yazımız değerlendirenler için bir yol rehberi, önemsemeyenler için her hangi bir yazı olacaktır. Bir markanın değeri nasıl onu tercih etmemizde büyük bir etken oluşturuyorsa, marka ismi yanında bize kalitesini ve değerli olduğunu hissettiriyorsa, sadece markadan aldığınız ürün ya da hizmeti değil de o markanın yaratmış olduğu aidiyet hissini veriyorsa; erkekte bir marka olabilir ve çevresindeki insanlar tarafından o aidiyet ve kalite hissini yaşattırabilir. 
Çevrenizde olanlar sizin daha kaliteli birisi olduğunuzu ve yanınızda durduklarında kendilerine değer kattıklarını düşünebilir.

Öncelikle marka olmak kolay bir şey değil, eğer öyle olsaydı herkes bir marka olurdu.
Yazımıza genel kültür ile başlayalım, kitap okuyan birisi her zaman bulunduğu ortamlarda ön plana çıkar ve bilgisiyle varlığını hissettirir. Ayrıca ikili buluşmalarda kitaplardan bahsetmek hem muhabbetinizin kalitesini yükseltecek hem de size uzun uzadıya üzerine konuşulacak konular çıkaracaktır.
Çok fazla kitap okumayan birisi olabilirsiniz, bu gibi durumlarda her zaman tıkanan muhabbetleri açacak bazı konular cebinizde olmalı. Bunlar dünya tarihi ile ilginç bilgiler olabilir ya da soğuyan ortamları ısıtmak için kullanacağınız fıkralar olabilir. Unutmayın bunları konuşurken asla çok bilmiş tavırlarda ve fazla mütevazi olmayın. Çok bilmiş insanı kimse sevmez ama fazla mütevazılık kibirdendir diye bir sözde vardır. Arasını bulmanız gerekir.
Genel kültür sizin atlı askerlerinizdir fakat bir savaşta önce piyadeler gider. Sizin piyadeniz ise görünümünüz olacak.
Ayda en az 1 kere berbere gitmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Bu sizin ne kadar bakımlı bir erkek olduğunuzu gösterecektir. Saçı sakalı birbirine karışmış ve dış görüntüsü ile merak uyandırmayan birisinin iç güzelliği kimsenin dikkatini çekmeyecektir. Saçım çabuk uzamıyor diyenlerdenseniz ve sakal bırakmıyorsanız bu süreci kendinize göre biraz daha uzatabilirsiniz. Fakat sakal bırakan birisi iseniz en azından evinizde sakal düzeltme makinelerinden bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır. 

Bu makine tavsiyemizde size İtalyan stilini yansıtalım istedik ve İtalya'da üretilen Gamma Piu markasının Elmot 055 Shark Tıraş Makinasını öneriyoruz. Evinizde en azından sakalınızda bulunan kırıkları ya da yönünü şaşırmış olan kıllarınızı alarak dışarı çıktığınızda özenli bir görüntü içerisinde olursunuz.
Ortamına göre giyinmeye özen gösteriniz. Çok şık bir restorana yemek yemeye gidecekseniz biraz daha kalburüstü giyinmeye ve ayakkabınızı ona göre seçmeye dikkat edin. Daha orta seviyeli bir yere gidecekseniz genelde sadece jeans pantolonları tercih edebilirsiniz. Hangi hava şartında olursanız olun kısa kollu gömlekleri tercih etmeyin kollarını kendiniz kıvırarak katlayın. Bu size daha havalı bir görüntü verecektir, kısa kollu gömlekler ise size emekli amca görünümü verecektir. Ayrıca gömleklerinizi seçerken hem renk uyumuna hem de çizgi durumuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sizin modayı ne kadar takip ettiğinizin bir göstergesi olarak karşı tarafta yaratacağınız ilk intiba için önemlidir.

Nasıl bir ceket tercih etmeli? Ceket illa ki beyaz yakalının koruma kalkanı değildir, gireceğiniz her hangi bir ortama göre ceket giyebilirsiniz ve bunun için mevsimin önemi yoktur. Önemli olan gireceğiniz ortam ve kimin için giyindiğiniz olacaktır. Ceketinizi giyince iş bitmedi; ceketiniz kaç düğmeli olmalı ve hangi düğmesini iliklemeniz gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Bu konuda öncelikle bilmeniz gereken şudur, ceketin en alt düğmesini iliklemeyin, 3 düğmeli bir ceket giyecekseniz, her zaman orta düğmeyi ilikleyin bu ceketin vücudunuzu daha iyi sarmasına olanak sağlar, en üst düğmeyi ise tercihinize göre ilikleyebilirsiniz. Ceketinizin ve vücudunuzun durumuna göre size kalmış bir olaydır.
Coco Chanel'in bir lafı vardır; 'En kötü düşmanınla karşılaşacak gibi giyin' diye. Bu o kadar haklı bir laftır ki, kimse karşısında sevmediği ya da düşman gördüğü birisiyle en kötü kıyafeti içerisinde ve bakımsız saçı sakalı karışmış bir şekilde karşılaşmak istemez.

El ve tırnak bakımına önem vermeli; şöyle elleri çatlamış ve tırnakları bakımsız olan birisini gördüğünüzde ilginiz oraya kayabilir ve beğenmeyebilirsiniz. Bu karşılaştığınız kişi içinde geçerlidir, bu yüzden asla işi şansa bırakmamak için tırnaklarınızı asla derinden kesmeyip biraz pay bırakın ve törpü vasıtası ile tırnaklarınızın kenarlarını düzenleyin. El kremi ile ellerinizi nemlendirin ve cildinizin sürekli olarak nemli olmasına özen gösterin.


Bunların yanında saç ve sakal bakım ürünlerinden kullanmalı ve onları günlük alışkanlıklarınız haline getirmeniz gerekmektedir. Unutmayın ne kadar bakımlı ve estetik görünürseniz karşınızdaki insanı etkilemeniz o kadar kolay olacaktır. Sonrası ise sizin genel kültürünüz ve karşınızdaki insana olan yaklaşımınızla alakalıdır.

Son bir not: Gülümsemeyi unutmayın. Gülümsemek en büyük anahtardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder