24 Ekim 2017 Salı

Erkek Bakım Püf Noktaları

Çok kolay bir liste hazırlayarak bakımlı erkek olmak mümkünken neden sıradan ve kendine bakmayan bir erkek olarak devam etmek zorunda olalım ki? Günümüz şartlarında diğer erkeklere göre bir adım daha önde olabilmek için bakımlı erkek olmak şart. Bu kadınların bütün anketlerinde de böyle bütün kadın dergilerinde de.
Her gün uygulayabileceğiniz ve fazla vaktinizi almayacak bakım için püf noktalarını sunalım sizlere.
Öncelikle cildimizin yapısını bilmemiz dolayısıyla kendimizi tanımamız gerek. Yağlı bir cilde sahip olan birisi kuru ciltli birisinin yaptıklarını yaparsa, faydadan çok zarar görecektir. Doğru teşhisle bir adım önde başlayacağız.
Tabi burada anlatacaklarımız cildinde her hangi bir doktor tedavisi gerektirmeyen erkeklerimiz için olacaktır. Eğer cildinizde akne problemi, egzama ya da leke gibi bir durum söz konusu ise bunlarla alakalı doktorunuza başvurun ve kendinizi tıp dünyasının güvenli kollarına bırakın.
 Öncelikle güne başlarken yapacaklarınızla başlayabiliriz;
Yüzünüzü sabahları bol su kullanarak ve cilt tipinize uygun sabunla masaj yaparak yıkamalısınız. Ardından bir tonik vasıtası ile cildinizi temizlemeli ki, cildimizin gözenekleri açılsın ve derimiz hava almaya başlasın. Ardından cildiniz kuru ya da karma tipli ise nemlendirici kullanmanız gerekiyor. Kullandığınız nemlendirici yüzünüzde kalmalı durulamaya gerek yoktur. Gün içerisinde derinize nüfuz edecektir.
Gün içerisinde elimizi bir çok yere sürüyoruz o yüzden kirli ellerimizle yüzümüzü çok fazla ellemememiz gerekiyor. Hem kirli ellerimizi yüzümüze sürdüğümüzde gözenekleri kapamış olacağız, hem de sürdüğümüz nemlendiricinin etkisini çok daha erken yitirmesine sebep olacağız.
Günümüzü bu şekilde geçirdikten sonra akşam evimize geldiğimizde yine yüzümüzü cilt tipimize uygun bir sabunla masaj yaparak bol su ile yıkamalıyız. Ardından yine bir tonik vasıtası ile gözenekleri açmalıyız. Eğer akşamları vaktimiz varsa sıcak su buharına havlu tutarak havlunun ısısıyla yüzümüze hem masaj hem tonik etkisi yapabiliriz. Ardından gece kremini sürerek yatabiliriz.

İşten eve zor geldim bir de spora gidecek vaktim yok diyorsanız, evde yapabileceğiniz pratik spor hareketlerine bir göz atın. Unutmayın sporun azı çoğu olmaz, ne kadar yapabilirseniz o kadar yapmaya gayret edin. Fazla uzun sürmeden cildinizde ve vücudunuzda olan değişiklikleri gördüğünüzde inanamayacaksınız.Belirtilen bu öneriler günlük cilt bakımında gözümüze çok küçük gelmesine rağmen çok önemli bir yer kaplamaktadır. Tabi sadece bununla bitmemektedir. Dişimizi düzenli olarak fırçalamalı, beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz. Günlük hayatın koşuşturması hepimizi yorsa da günde en azından 1 saat spor yapmaya vakit ayırmalıyız. Spor yapan bir vücut hem daha dinç olacaktır hem de cildinize yaptığınız bakımla beraber cildiniz daha genç
görünmesine ve daha sıkı durmasına fayda sağlayacaktır.

Daha detaylı bilgi almak için Tıraş Sepetim 'i ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder