7 Eylül 2017 Perşembe

Erkek Bakımı Nasıl Olmalıdır? (Yazı Dizisi)

Aslında bakımlı erkek dediğimizde aklımıza ilk gelen biraz daha feminen tarzda erkekler oluyor. Bu da tamamen toplumumuzun yapısı ile alakalı. Neyse ki son zamanlarda global dünya ve internet çağındaki hızlı iletişim ile bakımlı erkeğin aslında girdiği ortamlarda ilgiyi kendisine çeken, hal ve hareketleriyle adından söz ettiren kişidir. Ve konunun özü bakımlı erkek dediğimiz ALFA erkektir ve bulunduğu ortama yön verir.
Peki gel gelelim asıl konumuza; nasıl bakımlı erkek olacağız? Nasıl girdiğimiz ortamlarda herkes bize bakıp parmakla gösterecek ve bizden söz edecek? Nasıl karşı cinsin ilgisini üzerimizde hissedeceğiz? 
Öncelikle bakım dediğimizde bazı şeyler kadın işi bazıları ise erkek işi diye ayırmamak gerekir.
Kaşlar çok kalın ve bakımsız düzensiz görünüyor ise inceltmeli ya da içi biraz boşaltılıp şekil vermek suretiyle daha güzel bir görünüme kavuşturmalı. Saçlar için ise saç bakım yağlarından kullanmalı ve saçlarımızın değerini bilmeliyiz. Saçlarımıza şekil verecek bazı erkek bakım ürünlerinden size bir kaç marka tavsiye etmemiz gerekirse, öncelikle Türkiye piyasasında çok bilinmemesine rağmen özellikle Amerika'da en çok kullanılan ürünlerden bahsedelim, Cantu markasının Erkeklere Özel Saç Şekillendirici Pomad ürünü. İlk olarak bu ürünü tavsiye etmemizin sebebi, doğal bir görünüm her zaman en iyi görünümdür, bu ürünle saçlarınız doğal kıvırcık gibi şekillenecek ve saçlarınızı sertleştirmeden yeni bir görünüme sahip olmasını sağlayacak. İçeriğinde bulunan kenevir tohumu yağı, shea yağı ve hindistancevizi yağı nemi hapsederken saçı kontrol altına almak için kullanılan ürünün kalıntısı saçta kalmaz, saçı sertleştirmez.



İkinci saç bakım ürün tavsiyemiz ise İtalya'nın ünlü erkek bakım markası olan Depot'un Canlandırıcı Etkili Saç Kremi ürünü. Bu ürün İtalya'da üretilip Türkiye'ye getirilir ve sürüldüğünde saç derisi için masaj niteliğinde bir etki gösterir. Saçın sıkılığını artırır ve yumuşaklığı elle hissedilir. Ürünün özünde pirinç yağı, ökaliptol, pro-vitamin B5, 13 ayrı bitki kökünden elde edilen botanik kompleks, biberiye ve limon yağı ekstresi bulunur. Kremin içeriğinde bulunan her ürünün saçınıza ayrı ayrı besleyici özelliği bulunur. Ürün kullanımı ise havlu ile kurutulmuş nemli saça uygulayın. Saç ve saçlı deriye masaj yapın. Etki göstermesi için birkaç dakika bekletin ve iyice durulayın.



Bugün erkek bakımına saç ve kaş bakımıyla giriş yaptık. Sonraki günlerde burun bantı kullanımı, yüz ve cilt bakımı ile ilgili yazılarımız gelecek. Daha sonrasında ise vücut bakımı, peeling, genital bölge ve koltuk altı temizliği gibi bir çok konuda aydınlatıcı yazılarımızla sizinle olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder