8 Eylül 2017 Cuma

Erkeklerde Yüz Bakımı ve Burun Bandı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Bir önceki yazımızda erkek saç bakımından ve alfa erkek olmanın bazı yollarından bahsetmiştik. 
Bugün ise yüz ve cilt bakımı ayrıca burun bandı kullanmanın faydalarından bahsedeceğiz. Burun bandı ile başlayalım; önce şu konuda anlaşalım, burun bandı sadece kadınların kullandığı bir bakım ürünü değildir. Burun bandı her gün kullanacağınız bir ürün değildir, haftada sadece iki gün kullanmanız yeterlidir. Faydası nedir diye soracaksınız; burun bandı kullandığınızda burnunuzda ve kenarlarında oluşan kıllardan kurtulursunuz. 
Ayrıca burnunuzda zamanla oluşan yağlanmaya ve burnunuzda oluşan siyah noktalardan kurtulmanıza etki gösterir. Burun bandını kullanırken yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra burun bandını kullanacağınız bölgeyi hafiften ıslatarak üstüne yapıştırmak sureti ile kullanırsınız ortalama olarak 15 dakika kadar burnunuzda kalır ve burnunuzun gözeneklerine nüfuz eder. Ürünü bir kere kullandıktan sonra zaten faydasını görmüş olur ve devamlı kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Burnumuz tamam, siyah noktalardan, etrafından oluşan küçük kıllardan ve yağlanmalardan kurtulup gözenekleri açtık. Sıra geldi aynı işlemi yüzümüze nasıl yapacağız. Erkeklerde cilt bakımı kadınlara göre daha yoğun olarak yapılmalıdır. Sebebi de erkekler hayatlarının bir çok bölümünde tıraş olarak yüzüne değen metalin etkisiyle daha yıpratıcı etkilere maruz kalmaktadır. Fakat aksi olarak yüz bakımını erkekler için değil de kadınlar içinmiş gibi düşünürüz. Bu tabuları hep birlikte yıkarak yüz bakımıyla alakalı bilgilendirmeye gelelim. 
Söylememize gerek yok ama bir kez daha sıfırdan başlayarak anlatalım. Yüzümüzü yıkarken kendi cilt tipimize uygun olan sabunları tercih etmeliyiz. Sıvı el sabunları adı üstünde el sabunu olduğu ve elimizle sürekli bir yerlere temas ettiğimiz ve daha fazla kirlenme oranına sahip olduğu için içerisinde bulunan maddeler yüzümüzü tahriş edecek ve cildimizin daha çabuk kırışmasına sebep olacaktır. El sabunundan uzak durup cilt tipimize uygun sabunu tercih etmeliyiz. Yüzümüzü yıkarken çok sıcak su kullanmamalı ve pamuklu bir yüz havlusu ile kurulamalıyız. 
Gün içerisinde kullandığımız kremleri akşam yatarken yüzümüzden tamamen temizlemeli ve öyle yatmalıyız. Bunun için Gentlemen's Tonic markasının Köpüklü Yüz Temizleme Jeli ideal bir üründür. Bu arada markadan bahsedecek olursak 2004 yılında İngiltere de kurulan Gentlemen's Tonic markası dünya üzerinde 42 ülkede kalitenin ön planda olduğu yerlere satış yapmakta ve üst segment bir üründür. Bize göre bakım hiç bir zumreye ait değildir, herkes aynı bakımı yapabilmeli. Ürünün içeriğinde yosun, suketanesi, babassu yağı, bergamot yağı kullanılmakta olup, Gentlemen's Tonic ürünlerinin hiç birisinde sentetik malzemeler, zararlı kimyasal katkı maddeleri ve paraben yoktur, kullanımına gelecek olursak, gün içerisinde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz; avuç içinize küçük bir miktar sıkarak boyun ve yüz bölgesine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 


Bunların yanında eğer sakalınız varsa bir önceki yazımıza bakabilir oradaki sakal bakım ürünlerinin hem kullanımını öğrenip faydalanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. SebaMed Yüz Temizleme Jeli  Çok iyi bir yazı kuaförlere uygun malzemeler bu site üzerinde mevcut yeni çıkan markalar bilindik ürünler uygun fiyata satılmakta

    YanıtlaSil