19 Ekim 2017 Perşembe

Tıraş Sonrası Cilt Bakımı

Tıraş olurken ne kadar güzel ürünler kullanırsak kullanalım cildimize değen çeliğin etkisiyle tahriş olacaktır. Bu tahrişi en aza indirmek için tıraş sonrasında kullanacağınız bazı ürünler tavsiye edebiliriz. Böylece cildiniz tıraş öncesindeki gibi sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.
Öncelikle tıraştan sonra cildinizi bol suyla yıkamalısınız, tıraşta kullandığınız köpük ya da jel vasıtası ile yüzünüzü ayrıca yıkamanıza gerek yoktur. Fakat cilt tipinize göre kullandığınız bir sabununuz varsa onu kullanmaktan da çekinmeyin.
Bunun yanında tıraş sonrasındaki tahrişi en aza indirmek için tıraş zamanınızı duş aldıktan sonrası olarak planlamanız sizin için faydalı olacaktır. Duş aldığınızda vücudunuz rahatlama sürecine girecek ve sakallarınız yumuşayacaktır. Bu da tıraş sonrasında tahriş riskini azaltacaktır.
Peelingi genelde kadınların yaptığı bir cilt bakımı olarak görmemek gerekir. Düzenli peeling yapmanız cildinizin daha güçlü ve dayanıklı olmasını sağlayacaktır. Peeling ile ilgili önerilerimizi Erkek Vücut Bakımı ve Peeling Nasıl Olmalıdır? yazımızda bulabilirsiniz.
Tıraş olurken özellikle dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta sakalların çıkış yönüne göre tıraş olmanızdır. Sakal yönünün tersine yapılan tıraşlar cildinizi fazlasıyla tahriş edecek ve bu da dışarıdan belli olacaktır. Buradaki tıraş haritası, size tıraş olurken yardımcı olacaktır.
Tıraş olurken yukarıdan aşağıya uzun uzun kesmek yerine kısa kısa hamlelerle kesmeyi deneyin, ayrıca her hareketinizden sonra su ile tıraş bıçağınızı durulayın ki hem tıkanma yaşanmasın hem de daha sağlıklı bir tıraş sağlarsınız.
Tıraş esnasında boyun ve çene kısımlarını en son tıraş etmeniz gerekir. Çene ve boyunda bulunan kıllar yüz kısmının en sert kıllarını oluşturduğu için yüzünüzü tıraş ederken geçen sürede çene ve boyun kısmınızdaki kıllarda yumuşamış olacak ve kesimi daha kolay olacaktır.
Tıraş işlemini bitirdikten sonra neler yapmamız gerektiğine bakacak olursak. Herkesin basitçe yapabileceği ilk önerimiz, sıcak su dolu bir kaba yüzünüzü tutarak, buharıyla yüzünüzün yumuşamasını sağlayabilir ya da sıcak su dolu bir kaba bir havlu tutup havlunun sıcağını yüzünüzde tutarak hem nemlendirmiş hem de yumuşatmış olabilirsiniz.
İçerisinde alkol bulunan kolonyaları kullanmaktan kaçının, alkol cildinize büyük zarar verecektir. Bir çok After Shave ürünü içerisinde alkol bulunmaz ve cildinizi ferahlatıcı etkiye sahiptir. Bunların yanında Depot markasının bir ürünü olan Yeniden Yapılandırıcı Aftershave ürünü ile tıraştan sonra cildinizde yeniden bir yapılanma olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder